Ликът на английския крал Чарлз вече ще бъде на всички стандартни

...
Ликът на английския крал Чарлз вече ще бъде на всички стандартни
Коментари Харесай

Пуснаха в продажба марките с лика на крал Чарлз III, цените им скочиха

Ликът на английския крал Чарлз към този момент ще бъде на всички общоприети марки на Кралските пощи, само че първо ще бъдат продадени останалите наличия от марки с лика на починалата кралица Елизабет Втора.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 214
Промяната в лика на монарха идва в деня, откакто цените на първокласните и второкласните марки във Англия се повишиха, предава " Дарик ".

В понеделник цената на първокласната марка се увеличи с 15 пенса - до 1.10 паунда (1.25 евро), до момента в който второкласните марки нарастнаха със 7 пенса, до 75 пенса (0.85 евро).

Презентационните опаковки с новия дизайн с лика на краля, който е без корона, са вече в продажба.

Портретът, който е утвърден персонално от краля, ще бъде употребен на всички елементарни, невъзпоменателни марки във Англия. Неговият контур към този момент се появи на специфична серия марки, на който са изобразени известни култивиран цветя.

Новите ежедневни марки обаче е малко евентуално да бъдат пуснати в постоянна приложимост още известно време.

" Пощенските офиси и търговците на дребно ще продължат да продават съществуващите наличия марки, на които е ликът на кралица Елизабет и ще бъдат снабдени с новите марки, когато наличностите бъдат изчерпани, " е декларирал представител на Кралските пощи.

" Това ще сведе до най-малко екологичния и финансов резултат от смяната на лика на монарха в дизайна на марките. "

Royal Mail продава комплекти от новите марки на своя уеб страница.

Новият дизайн е въодушевен от класическия профил на кралица Елизабет, основан от създателя Арнолд Мачин през 1967 година На портрета на краля няма корона или други кралски знаци, за разлика от доста други прародители.

Дизайнът е основан на статуя на Мартин Дженингс за новите монети с крал Чарлз, след което изображението е приспособено за марките. Монетите от 50 пенса с лика на крал Чарлз към този момент са в обращение.

Това е седмият британски монарх, който се появява на пощенски марки. Първа е кралица Виктория, като това става през 1840 година

Released Today: His Majesty King Charles III stamps

Order yours from our shop here:
— Royal Mail (@RoyalMail)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР